Veluwse Avondmarkt - Beekbergen


Zoals de naam al zegt, wordt de Veluwse Avondmarkt in de avonduren gehouden. Maar ook overdag zijn er genoeg dingen te doen in Beekbergen!

Het dorp Beekbergen ligt aan de zuidkant bijna tegen Apeldoorn aan. Het wordt omgeven door bossen en landbouwgrond en in deze bossen vind je veel campings, vakantieparken, B&B’s en hotels op de meest groene plekken. Midden door het dorp loopt de Dorpstraat met verschillende winkels en gezelllige terrasjes met horecagelegenheden.

De Nederlands Hervormde Kerk aan de Dorpstraat is het oudste gebouw van de gemeente Apeldoorn. De kerk heeft een bijzonder orgel uit 1779 ontworpen door Gustav Johan Schilling en in de zomermaanden worden hier prachtige orgelconcerten op gegeven.

Beekbergen is een goede locatie voor de start van een fietstocht; je kunt er vele kanten op. Het fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe is volledig gecheckt en hierdoor zijn er weer meer knooppunten en routes gekomen.

Ontdek al wandelend het mooie afwisselende buitengebied van Beekbergen. Het klompenpad Bekbergerpad voert je door het beekdal, langs historische enken, oude Veluwse bossen, de oude papiermolen Ruitersmolen en Ford museum Tullekensmolen.

Wist je dat Beekbergen ook een eigen oorlogsmuseum heeft? Hier vindt u een indrukwekkende verzameling lokale oorlogsverhalen.

Aan de rand van Beekbergen ligt het stoomdepot van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij; een leuke plek om eens rond te kijken of te starten met een stoomtreinrit.

Genoeg leukst te doen!